Meniu Închide

Mesajul rectorului

Dragi colegi din comunitatea Universității George Bacovia,

Intrăm împreună într-o nouă etapă a Universității ,,George Bacovia‘‘ din Bacău, în care ne propunem să transformăm universitatea într-un pol important al comunităţii academice naţionale, o instituţie implicată în economia şi dezvoltarea locală, care se manifestă antreprenorial, inovativ, eficient și transparent. 

Universitatea ”George Bacovia” din Bacău este între primele șase universități particulare acreditate din țară prin Legea 237 din 23 aprilie 2002. Acreditarea s-a realizat prin înființarea/funcționarea Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune (CIG), prima facultate particulară cu acest profil acreditată în România. Au urmat apoi specializări de Management, Marketing, Administrație publică și Drept. Prin fondatorii, profesorii, cercetătorii, personalul didactic auxiliar,  prin studenții și absolvenții ei, Universitatea ,,George Bacovia‘‘ din Bacău contribuie la progresul cultural, științific și spiritual.

Prima noastră prioritate o reprezintă studenții. Personal, am învățat multe din discuțiile cu studenții și reprezentanții acestora. Am constatat că, dacă reușim să creăm  un dialog permanent cu ei, apar idei bune și implicare în activități educaționale și comunitare.  Cred că un profesor trebuie să reprezinte un model prin ținută, caracter, capacitatea de a comunica și de a iniția dialoguri, abilitatea de a transmite informații și de a trezi interesul. O a doua prioritate este deschiderea către mediul de afaceri și către comunitate. Urmărim să dezvoltăm proiecte care să contribuie la dezvoltarea locală și la rezolvarea optimă problemelor cu care ne confruntăm.

Începutul anului universitar 2020-2021 se află sub provocările crizei medicale COVID-19 și ale necesității de a furniza, în această situație, o educație de calitate. Trăim momente fără precedent. Întreaga lume este afectată de această situație de neimaginat acum câteva luni. Colegii mei profesori s-au implicat intens în susținerea activității didactice în mediul online. Așadar cred că, uniți și responsabili, am reușit să minimizăm impactul educațional negativ al distanțării fizice, astfel încât, după încheierea stării de urgență/alertă să putem reîncepe activitatea în condiții normale. Vreau să informez studenții că împreună cu colegii mei, suntem nerăbdători să reluăm activitatea firească la catedră, să parcurgem toate activitățile cuprinse în structura anului universitar, colocvii, examene, examene de finalizare a studiilor, însă suntem pregătiți și pentru desfășurarea acestora în mediul online.

Suntem lângă studenții noștri, atât la catedră cât și online. Sunt convins că împreună vom ieși mai puternici din această criză.

Recomand cu căldură tuturor celor care își doresc o carieră de succes să se alăture comunității noastre universitare.

Vivat Academia!

Cu prețuire,
Conf. univ. dr. Andrei Octavian Paraschivescu
RECTOR