Meniu Închide

Proiecte și granturi

PROF 2.0

Deși a trecut un an și jumătate de pandemie, școala românească încă suferă din punctul de vedere al învățării online. Probleme sunt pe toate direcțiile:

  • infrastructură,
  • pregătirea cadrelor didactice,
  • lipsurile materiale ale elevilor.

Proiectul Prof 2.0 își propune realizarea unor sesiuni de pregătire/instruire privind metodele și instrumentele de predare online dedicate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar din județul Bacău și elaborarea unui ghid privind utilizarea instrumentelor de predare online ce va fi distribuit gratuit (în format electronic) cadrelor didactice din învățământul preuniversitar interesate.

Se vor organiza două sesiuni de formare pentru un număr total de 30 de cadre didactice.

De asemenea, vom organiza un concurs de proiecte de lecții on-line adresat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar din județul Bacău, în cadrul căruia vom acorda trei premii a câte 500 lei fiecare.

Universitatea George Bacovia din Bacău va pune la dispoziție spațiul necesar desfășurării activităților proiectului (sală de conferințe, laborator dotat cu echipamente IT), resurse educaționale specifice procesului de formare (acces la internet, resurse bibliografice etc).